بیوگرافی محترم پوهنمل شفیع الله مصلح معاون امور علمی پوهنتون البیرونی

پوهنمل شفیع الله مصلح در سال ۱۳۶۳ در مرکز ولایت کندز در یک خانواده متدین دیده به جهان گشوده است. موصوف دوره های ابتدائیه، متوسطه و لیسه را در شهر کندز به پایان رسانیده و سند لیسانس اش را از رشته فقه و قانون پوهنحٌی شرعیات پوهنتون کابل بدست اورده و دوره ماستری اش را در پوهنتون ننگرهار به پایان رسانیده است.

وی در سال ۱۳۸۹ بعد از سپری نمودن امتحان رقابتی به صفت استاد در دیپارتمنت علوم وفرهنگ اسلامی پوهنحٌی تعلیم و تربیه این پوهنتون رسماً تقرر حاصل نموده و از سال ۱۳۹۸ الی ۱۴۰۱ سمت آمریت دیپارتمنت علوم و فرهنگ اسلامی را نیز بدوش داشته است.

طبق لزوم دید مقامات ذیصلاح وزارت محترم تحصیلات عالی، موصوف به تاریخ ۴-۴-۱۴۰۱ به صفت معاون امور علمی پوهنتون البیرونی تقرر حاصل نمود.

وی پیرامون برنامه های آینده کاری اش ابراز نظر می نماید:

« ما در عرصه علمی مطابق به لایحه وظایف و اسناد تقنینی وزارت محترم تحصلات عالی مصروف انجام وظایف خویش در بخش های اکادمیک هستیم. همین اکنون ما جهت تنظیم امور اکادمیک پوهنتون در سطح معاونیت امور علمی ۶ کمیته های کاری تضمین کیفیت، انکشاف و بهبود نصاب تحصیلی، تحقیق تألیف ترجمه و نشرات، تحریر مجله علمی، آموزش الکترونیک، تقرر و ترفیعات اعضای کادر علمی  و شورای علمی را داریم که به طور منظم و ماهوار جلسات شانرا برگزار می نمایند.»

وی در مورد اولویت های کاری اش در آینده می افزاید:

«در نظر است تا در آینده روی اولویت های مهم و اساسی چون انجام تحقیقات علمی و تولید دانش توسط استادان، کسب اعتبار مرحله سوم در بخش تضمین کیفیت، رونق بخشیدن به کارهای عملی در پوهنحٌی ها، برگزاری کنفرانس های علمی و تحقیقی و سرعت بخشیدن به روند کنترول و نظارت از امور اکادمیک؛ توجه خاص صورت گیرد.»

همین گونه آقای مصلح در پاسخ سوال دیگری که کدام امکانات و فرصت های خوب در پوهنتون وجود دارد، چنین پاسخ داد:

«الحمدالله امروز در پوهنتون کادرهای زیادی با درجات تحصیلی ماستری و دکتورا و رتبه های علمی بلند چون پوهنوال، پوهندوی وجود دارد که این خود یک فرصت خوب جهت رشد و ترقی بنیه های علمی پوهنتون می باشد.»

و همچنان معرفی مختصر پوهنوال  دکتور فریدون کریمی معاون اسبق علمی

پوهنوال دکتور فریدون کریمی در ماه قوس ۱۳۸۵ از دانشکده زراعت دانشگاه کابل به درجۀ عالی فارغ گردید. در ماه سنبله ۱۳۸۶ تصدیق نامۀ رهبری، مدیریت و تجارت را از انستیتوت اصلاحات اداری و خدمات ملکی افغانستان حاصل نمود. در ماه جدی ۱۳۹۱ دپلوم ماستری را در بخش هارتیکلچر، به­درجۀ عالی (A)، از دانشگاه علوم زراعتی بنگلور (UAS-Bangalore) کشور هندوستان حاصل نمود. در ماه حوت ۱۳۹۶ برنامۀ دکتورا (PhD) را در بخش هارتیکلچر از دانشگاه زراعت و تکنولوژی توکیو، کشور جاپان (Tokyo University of Agriculture and Technology)، به درجۀ اعلی (S)، به پایان رسانید.

تجارب کاری

دکتور کریمی از آغاز سال ۱۳۸۶ بدینسو منحیث عضو کادر علمی در دانشکده زراعت دانشگاه البیرونی مصروف خدمت می­باشد. درپهلوی آن، نزدیک به ۱۴ سال در بخش­های تحقیق، رهبری، مدیریت، مشاوریت، ترجمۀ علمی ونویسنده­گی با موئسسات ملی و بین­المللی کسب تجربه نموده است. دکتور کریمی از مدت 3 سال بدینسو عضو باز نگر ملی تحصیلات عالی افغانستان بوده و همچنان ریاست افتخاری کمیسیون تحقیق، تالیف و ترجمه وزارت تحصیلات عالی افغانستان را نیز عهده دار می­باشد.

آثار علمی

دکتورکریمی تاکنون به­تعداد ۱۲ مقاله علمی در ژورنالهای معتبر بین المللی (ISI indexed journals) و مقالات متعدد دیگر در منابع داخلی، همچنان مواد درسی در بخش­های مختلف مسلکی تهیه نموده است که دانشمندان زیادی از سراسر حهان از این آثار در نوشته های خود استفاده نموده اند. اخیراً کتاب "راهنمای کامل روش نگارش APA " را به رشتۀ تحریر در آورده است که مفاهیم این روش نگارش معیاری، از جمله منبع نگاری، با جزئیات در آن بیان گردیده است.

حساب گوگل اسکالر (Google Scholar)دکتور کریمی که مقاله های بین المللی در آن ثب بوده و قابل دریافت می­باشند:
)https://scholar.google.com/citations?user=CuqaH-MAAAAJ&hl=en(

حساب ریسرچ گیت (ResearchGate) دکتور کریمی که مقاله های بین المللی در آن ثبت بوده و قابل دریافت می­باشند:
)https://www.researchgate.net/profile/Fraidoon_Karimi2/stats(

وبلاگ دکتور کریمی که در آن مقاله های علمی و سایر نوشته های آموزشی نشر شده و بصورت آنلاین قابل دریافت اند:
)http://dehganimrooz.blogfa.com/(
ایمیل: karimi.f@au.edu.af  (frdmfrdn@gmail.com)