معرفی پوهنحی ژورنالیزم
زیستنامهی پوهنیار محمد آغا الهام رئیس پوهنځی ژورنالیزم
استاد محمد آغا الهام فرزند محمد انور استاد پوهنتون البیرونی در یک خانوادهی متدین، دین دوست، دانش پرور و نیک نام سرزمین مرد خیز و قهرمان پرور ولایت زیبای کاپیسا در یکی از روستاهای مرکزی این ولایت بنام هروکی در سال ۱۳۶۸هـ ش پا به جهان هستی گذاشت و نور امید و بستر مسرت را به کانون خانوادهی شان بخشید و هموار ساخت.
آقای الهام در ایام کودکی از هوش بلند و ذکاوت عالی نسبت به اکثریت هم نسلان اش بر خور دار بود؛ استعداد متفاوت و خارقالعادهی داشت؛ وی دروس و تعلیمات دورهی ابتدایی و متوسطه خویش را در مکتب څارنوال عبدالمبین شهید و ثانوی را در لیسه عالی محمود راقی ولایت کاپیسا به درجه عالی به اتمام رسانید.
نظر به ذوق و علاقمندی خاصی که به ادامهی تحصیل داشت، بسنده نکرد با آمادهگی خوب و اشتیاق تمام وارد پروسه آزمون کانکور شد که خوشبختانه بعد از سپری نمودن رقابت سخت و نفسگیر آزمون کانکور، در سال ۱۳۸۸ باکسب نمرات عالی و قابل قبول به بوهنخی زبان و ادبیات پوهنتون البیرونی راه یافت و در رشته زبان وادبیات پشتو دروس خود ادامه داد با تمام فرود و نشیب و زحمات شبانه روزی سر انجام چهارسال دوره ی پوهنتون را با درخشش عالی و کسب درجه بلند و نمرات کادری در سال ۱۳۹۱ به پایان رسانید.
استاد الهام درکنار داشتن نمرات کادری وتکمیل معیارهای آکادمیک؛ دارای سجایای نیک ، روابط حسنهی اجتماعی و از اخلاق بلند و پسندیدهی انسانی نیز بر خورد دار است، از این جهت توانستن که دو باره در سال ۱۳۹۲ به صفت استاد در بوهنخی زبان و ادبیات دیپارتمنت پشتو پوهنتون البیرونی جذب شوند و در سال ۱۳۹۵همچنان دوره کار شناسی ارشد (ماستری) خود را در پوهنتون ننکرهار آغاز کرد و موافقانه در سال ۱۳۹۷ به پایان رسانید.
استاد الهام بر علاوه استاد بودناش مسوول بخش شبانه بوهنخی زبان و ادبیات پوهنتون البیرونی نیز می باشد. وی بسان سایر جوانان این سر زمین در مدت دانشجویی با دشواریها و سختی های فراوانی دست و پنجه نرم نموده است؛ اما هرگز از اهداف بلندیکه تعین کرده بود، دست نکشید و تسلیم نشد.
با سعی و تلاشهای خستهگی ناپذیر و رغبت و انرژی مثبت به خدمتگزاری به مردم و سر زمین اش ادامه داده و میدهد.
آقای الهام مولف چندین کتاب ، مقاله و رساله به زبان های پارسی دری و پشتو می باشد که عبارت از :
۱- د کاپیسا ولایت پښتني قبېلې (چاپ(
۲- غولوونکې څېرې " ناول"(ناچاپ(
۳- پښتو ادبیاتو کې تصوفي ډلې (ناچاپ(
۴ـ خاطرات تلخ و شیرین زندهگی از قاعده بغدادی تا سند ماستری( نا چاپ(